Mange har en drøm om at få deres helt egen butik på internettet, men hvad kræver
det lige at komme i gang med at starte en webshop? Lad os se lidt nærmere på de aspekter som er involveret i at starte webshop på nettet.
Hvad vil du sælge?
Det første du skal have på plads er hvilke produkter du har planer om at sælge i webshoppen. Kræver det at du har stort lager, eller vil du hellere starte ud med dropshipping? Har du planer om at have eget lager kræver det typisk en del start kapital, og du risikere at brænde inde med vare du ikke kan få solgt. Benytter du dropshipping så er advancen i mange tilfælde så lille, at der er begrænset overskud når du også skal betale for webshoppen, hosting, reklamationer, fragt og marketing.
Ofte er den en god ide at sælge et produkt som du selv har godt kenskab til, da det vil gøre support delen betydelig nemmere.
Det er også en god ide at fokusere på produkter som har enten har en høj advance, sælges i store mængder eller hvor konkurrencen er rigtig lille.
Her finder du lidt flere tips om
opstart af webshop
Opsætning af webshop
Når du har hele forretnings strategien på plads og har fundet forhandlere til de produkter du ønsker at sælge, så er det tid til at komme i gang med at få bygge din webshop.
Du skal starte med at finde ud af hvilket shopping system som er det mest relevante for dig. Det kan være systemer som Shopify, Magento eller WooCoomerce, som er blandt de mest benyttede.
Derefter skal du bruge et webhotel for at kunne komme i gang, altså det sted hvor du får hostet din webshop. Alt efter hvad webshop system du vælger, varierer prisen her typisk fra 50 kr om måneden til 500 kroner om måneden Du skal også vælge en betalingsgateway så du kan komme i gang med at modtage betaling for dine produkter, her kan du typisk slippe med 150 til 200 kroner om måneden for denne del.
Og så skal selve webshoppen selvfølgelige bygges.
Du kan enten vælge at gøre det selv, eller få et professionelt webbureau til at lave arbejdet for dig. I mange tilfælde vil den sidste løsning være den bedste. Det kan godt være du spare lidt penge ved selv at gøre det, men du vil næppe kunne gøre det på samme tid, og chancen for at du ender op med en webshop der ikke konverterer ret godt er betydelig større. Så mange gange vil det være de bedste penge du kan give ud. Jeg hørte for nogen tid siden en som sagde sætningen, og så sparede jeg 15.000 ved selv at designe min webshop. Efter at have set hans hjemmeside, er jeg ret sikker på at mange ikke vil syntes den er ser professionel nok ud til at de tør købe der, så i stedet vil jeg påstå at de 15.000 er de dyreste penge han har sparet. Så find et godt webbureau til at bygge din
webshop så den har et brugervenligt webdesign der henvender sig til din målgruppe og er optimeret til salg.
Markedsføring af webshop
Når din nye webshop så er færdig og du er klar til at sælge, er det tid til at begynde at få besøgende ind på hjemmesiden. Mange tror fejlagtigt at det er nok blot at have en online butik og så måske fortælle det til alle ens venner og kendte, og så kommer salgene af sig selv. Sådan er det desværre ikke, det kræver typisk en hel del marketing at begynde at få folk til at opdage at du har en butik, og at det du sælger også har interesse for dem.
Det kan være ting som SEO (søgemaskineoptimering), Google Ads (og Google shopping) eller Sociale medier som alle kan være gode kilder til at sende flere besøgende ind på din hjemmeside og dermed generere salg. Læs mere om
online marketing her.
Jo bedre din webshop er optimeret og målrettet din målgruppe, jo større en procent del af dem som kommer ind på siden ender så med at blive en kunde. Dette er også en af grundene til at jeg fraråder dig selv at bygge hjemmesiden, med mindre du virkelig har flair og erfaring inden for dette. For smider du f.eks. 100.000 efter marketing, så er det ret stor forskel på om 0.5% af de besøgende ligger en ordre, eller om det tallet er 1.5%. Ja så meget kan det faktisk godt svinge fra en god webshop og en dårlig.
EN anden ting som påvirker disse tal en del er selvfølgelig prisen på dine produkter. Kan de købes billigere mange andre steder, så er chancen jo stor for at de besøgende så vælger at smide pengene der i stedet.
Det var lidt grundlæggende viden om hvad der skal til for at komme i gang med at sælge på Internettet. Der er selvfølgelig en lang rakke andre faktorer som spiller ind, men denne artikkel skulle gerne dække det mest basale.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar