mandag den 8. marts 2021

Gymnastiktræning på Airtracks

 Kan Airtracks bruges til gymnastiktræning og får du mere ud af træningen ved at bruge en Airtrack? Lad os prøve at dykke lidt mere ned i det emne her i dag og se om du kan blive en bedre gymnast ved at bruge Airtracks som en del af din gymnastik træning. Se ser også lidt nærmere på om massage kan bruges til at restituere hurtigere og dermed træne mere hyppigt.

Læs også: Er din gamle Airtrack stadig penge værd?

Brug af Airtrack til gymnastik

Rigtig mange gymnaster har efterhånden fået øjnene op de mange fordele som der kan være ved at træne gymnastik på en Air track. Men hvad er det lige som gør den så god i forhold til en klassiske gymnastikmåtte? En af de mange fordele ved Airtracks er at hvis du laver fejl i et spring og lander forkert, så er en gymnastikmåtte fyldt med luft jo temmelig blød at lande på i forhold til gulvet. Så du slå dig mindre når du bruger en Airtrack til at træne på. Men for langt de fleste gymnaster, så er det selvfølgelig den hjælp Airtracken giver dig, som er det mest relevante faktor til at bruge Air tracks til gymnastiktræning. Jo tykkere Airtracken er, jo mere kraft for du på dine spring når du benytter den. Derfor en en 10cm høj model god til begynder, som blot har brug for lidt hjælp til at lave alle de svære nye spring, mens en 20cm model er bedre til dem som gerne vil have godt med højde på springene for at kunne sammesætte flere spring eller klemme en salto eller 2 mere ind i springet. 

Læs også: Kan Airtracks bruges til andet end gymnastik?

Brug af Airtrack til andre typer af sport

Det er ikke kun til gymnastik at Airtracks kan bruges. Faktisk er det et super træningsredskab til mange andre typer af sport og idræt. F.eks. til cheerleading hvor der også indgår en del spring og hop. Da cheerleading er en show sport, vil den ekstra højde og fart de kan få på ved brug brug af Airtracken gøre showet mere spændende og underholdende at se på. Den vil også være et godt træningsredskab til at lære nye tricks og spring på. Det samme gør sig gældende i flere andre typer af sport som eksempelvis parkour hvor det også ofte er nødvendigt at lære en del spring. Her er Airtracken igen et godt redskab at træne på og dermed hurtigere lære alle de mange spring og trick.

Læs også: Kan massage bruges som et træningsredskab?

Massage for bedre restitution

Mange af os vil gerne træne så meget som muligt, men det er grænser for hvor meget kroppen kan holde til uden en hvis mænge hvile. Så ofte er vi på udkig efter hvad vi kan gøre for at hvile mindre og træne mere. Og kunne et af redskaberne måske være massage? Når man får en god gang kropsmassage eller wellness massage så fjernes de mange affaldsstoffer, som opbygges under træning, fra musklerne. Dermed har dine muskler brug for lidt mindre hvilke en normalt for at blive klar til næste træningspas. Dette er også en af grundene til at vi ser næsten alle pro atleter benytter massage både før og efter træning. Netop fordi det virker og fordi massage har så stor en effekt.

Læs også: Massage spare både tid og penge

Paddleboard - sommers nye trend

En relativ ny sport jeg lige vil nævne er standup paddleboarding. Den mindre lidt om surf, bortset fra der ikke er behov for store bølger da man bruger en padle i stedet. Grunden til at det netop er de oppustelige sup boards som er blevet så populære frem for de klassiske hardboards er for det første prisen. Du kan købe et godt standup paddleboard for omkring 2.500 kroner, men var det et hardboard er prisen nærmere 4 gange så høj. Det er også betydelig nemmere at transportere, og de 2 ting har gjort standup paddleboard til en af de mest populære typer af ny sport her i 2021. Jeg forventer vi ser en kæmpe stigning af både unge og gamle der kommer til at dyrke standup paddleboard her til sommer.

Læs også: Hvorfor dyrke standup paddleboard? 

Personligt dyrker jeg både idræt på Airtracks, standup paddleboard, løber par gange om uge og vil også gerne lidt i fitness center nu og da. Derfor benytter jeg også teknikker som udstrækning, yoga og massage for at få kroppen til at slappe af og blive klar til næste træning. Nogle gange så jeg gerne der var 9 dage i en uge, da det godt kan være svært at få tid til alle de ting jeg gerne vil inden for træning og motion. Jeg hader at skulle prioritere og vælge, og faktisk var der også en hel del andre sportsgrene jeg gerne ville prøve, men bare ikke har tiden til.

Læs også: Se de mange fordele ved massage her







Ingen kommentarer:

Send en kommentar