lørdag den 16. april 2011

At låne penge

De fleste har jo nok på et eller andet tidspunkt haft brug for at låne penge til et eller andet. Det kunne være til en ny computer, en Airtrack, Baby legetøj eller babyudstyr, havemøbler eller en krydstogt samme med kæresten. For andre betyder det at låne penge at optage et større banklån, låne til hus eller lejlighed, eller bare simpelt billån som de fleste har nu om dage.

Hvad skal man være opmærksom på når man så skal ud og få det lån man gerne vil have? For det første skal man præcis finde ud af hvad er det jeg har brug for at låne, er det muligt jeg kan spare lidt op selv og dermed nøjes med et mindre lån? Hvordan ser min økonomi ud lige p.t. og hvad er et realistisk bud på hvordan den vil se ud om et par år? Man man har fået styr på de ting er det på tide at begynde at lede efter det helt rigtige lån.

Når du undersøger lån, skal du ligge specielt mærke til ting som rente, oprettelse gebyr, administrations gebyr og evt. andre skjulte omkostninger der kan være i forbindelse med lånet. Især ÅOP (årlig omkostning i procent) skal du ligge mærke til, det tal står for hvor mange procent om året inklusiv diverse udgifter som du skal betale af på lånet.

Hvordan finder man så det optimale lån? Selv lånte jeg for et par måneder penge til en ny klapvogn og lidt babyudstyr. Min nabo lånte til sin nye Airtrack og mine forældre til et nyt Tv. Så er der meget forskellige hvad folk låner penge til nu om dage. Det er et godt spørgsmål, det nemmeste for mange og den mest almindelig løsning er at gå ned i sin egen bank og tage en snak med sin bankrådgiver og høre om han lån dig penge. Men hvad mange ikke tænker over at er der ofte er muligt at låne penge i andre banker som f.eks. forskellige online banker og derefter spare penge,f.eks kan du inde på www.laanepenge.info få en oversigt over forskellige finansieringsselskaber som tilbyder online lån og hvad hvad prisen er for et sådan banklån. Ofte er det faktisk billigere end hvad du normalt giver for din kassekredit eller almindelige lån.

Husk dog på at når man ansøger om et lån de fleste steder er kravet næsten altid at man er fyldt 18 år og derudover ikke registret som dårlig betaler. Der findes enkelte steder hvor man dog stadig kan få lov at låne penge men ofte er det til nogle helt uvirkelig renter som ofte vil ende med at man betaler 3-5 gange så meget tilbage som man lånte i første omgang, så den slags skal man holde sig langt fra lige meget hvad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar