søndag den 7. november 2010

hvad er seo?

Mange har hørt ordet SEO og en del har en ide om at det har noget med internettet at gøre. Men hvad er det lige præcis og er det noget du overhoved kan bruge til noget?

I mange tilfælde vil svaret være nej. SEO eller søgemaskineoptimering som det også kaldes handler i bund og grund og at få gjort din hjemmeside mere synlig på Google og de andre søgemaskiner. Hvorfor skulle det så gavne dig, kunne du måske spørge? Fordi flere og flere efterhånden bruger google til at finde de oplysninger eller produkter de leder efter fremfor at købe det i den lokale butik eller bruge den traditionelle telefonbog. Jo mere synlig du er på søgemaskinerne jo flere mulige kunder kommer ind på din side og jo større chance er det for at lave et salg du ellers ofte ville være gået glip af.


Er du privat person med en enkelt blog eller hjemmeside på internettet kan det ofte ikke betale sig at rode med mere end det mest besale seo. Det kan f.eks. være at have dine nøgle ord i titlen, masser af kvalitets tekst på selve hjemmeside som indeholde dine ord og derefter få venner og bekendte til at linke til din website. Dette er ofte nok til at få en god placering på dit firma navn, din blogs navn eller andre specifikke ord. Er det derimod tale om et mere generelt produkt som der er mange der sælger kan det ofte være meget vanskelig at opnå den placering du ønsker.
Til dette vil det ofte være brug for et professionelt seo firma som f.eks. mange seo firmaer, der i mange tilfælde vil kunne hjælpe dig med at opnå den ønskede placering.


Mange vil måske syntes det er temmelig dyrt at bruge et ordenligt firma til den slags, men prøv at sammenlig priser med andre former for reklame du allerede kender? hvad koster en husstands omdeling eller radio spot ikke? Ganske rigtigt når din reklame ud til mange flere men langt de fleste her vil ofte ikke have interesse eller brug for dit produkt. Dem som søger specifikt efter et bestemt produkt er ofte folk som vil købe og de besøger ofte de første 3-5 sider der kommer frem ved en søgning og er der de ligger deres penge. Sælger du f.eks et produkt med en fortjeneste på 3.000kr pr salg og du vil søgemaskine optimering kan få 10-20 ekstra interesserede ind på din side om dagen kan det jo hurtigt vise sig at være en god handel.

Bare sørg for at du får det rigtige firma til opgaven og ikke snupper den første og bedste som ligger i din email spam bakke.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar